Dankzij alerte burgers pakt politie vogeldieven

dinsdag 12 april 2016

Ochten - In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie, mede dankzij alerte burgers, twee mannen uit Oss van 56 en 24 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van ruim honderd zangvogels. Deze vogels waren weggenomen bij een woning in Ochten en waren bij elkaar duizenden euro’s waard.

De politie had ’s nachts al een telefoontje gehad dat er enkele figuren rondliepen in een straat in Ochten, die zich nogal verdacht gedroegen. Enige tijd later belde er een andere bewoner dat er wederom verdachte figuren rondliepen en dat er ‘iets’ in een auto was gegooid. De dieven bleken met twee auto’s op pad. Agenten troffen bij het zoeken in de omgeving één verlaten auto aan met de verlichting nog aan.

In deze auto werd een aantal vogeltjes aangetroffen. Even later werd de andere auto in Echteld getraceerd en aan de kant gezet. De twee inzittenden bleken bekenden van de politie. In deze auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen.  Het tweetal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet.

 

2016178177

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tiel | 112 alarmeringen Tiel | Goedkoop Tanken in Tiel | Supermarkten in Tiel | Weerbericht Tiel