Politie houdt man aan met 419 kilo vuurwerk

woensdag 19 oktober 2016

Ochten - Tijdens een controle in de nacht van dinsdag op woensdag, werd bij een 48-jarige man uit de gemeente Buren 419 kilo vuurwerk in zijn auto aangetroffen. De partij werd in beslag genomen en de man zit vast voor nader verhoor. Het betrof in dit geval legaal vuurwerk. Veelal is er sprake van illegaal vuurwerk dat in de maanden voorafgaande aan de jaarwisseling al wordt ingekocht, met alle gevaren van dien.

Illegaal vuurwerk wordt niet gekeurd en getest. Er wordt dus niet gezocht naar ‘weigeraars’ en ‘blindgangers’. Dat is vuurwerk dat niet wil afgaan of dat niet goed of volgens de aanwijzingen afgaat. De lont brandt bijvoorbeeld te snel, zodat men niet op tijd kan wegkomen. Vaak ook is illegaal vuurwerk te zwaar, bevat het te veel kruit. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden. 

Niet alleen het verkopen van illegaal vuurwerk is strafbaar, ook consumenten die (online) illegaal vuurwerk kopen zijn strafbaar.

Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld?

 

2016515393 fdv

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tiel | 112 alarmeringen Tiel | Goedkoop Tanken in Tiel | Supermarkten in Tiel | Weerbericht Tiel